Aktuális promóciók:
Megnézem

 

AZ ÖN GÉPJÁRMŰVÉNEK PONTOS KERÉKMÉRETE

A kerékméret megtalálható minden gumiabroncs külső peremén. A legtöbb kerékméret a következő formában található meg: 205/70R14. Ezen számok mindegyikét szükséges tudni, hogy megtalálja az ön járművére illeszkedő hóláncot. A mi példánkban a gumiköpeny 205 mm széles, a gumi oldalfala a szélesség (205 mm) 70 %-a és egy 14 colos felnin van. (1 col = 2.54 cm)

FONTOS: Mindig próbálja fel előzetesen a hóláncot a kerékre, melyhez a hóláncot vásárolta.
A kerékméretek különbözhetnek a gyártótól, életkortól, kerék dőlésszögétől függően.
A mélyebb bordázatú futófelület miatt, a téli gumikra szintén nagyobb méretű hólánc lehet szükséges, mint az azonos kerék méret adatokkal rendelkező nyári gumikra. Ez szintén igaz az off-road abroncsokra.
A szállító járművek abroncsaira (pl.: 215/75-16C) és futózott abroncsokra még fontosabb előzetesen felpróbálni a hóláncot a kerék méret változatok széles skálája miatt.

 

SZŰK KERÉKJÁRATI ÍVVEL RENDELKEZŐ JÁRMŰVEK

Ez egy évről-évre egyre hangsúlyosabb kérdés. 
A legtöbb modern gépjármű kifejezetten szűk kerékjárati ívvel rendelkezik.
A részletekért, kérjük figyelmesen olvassa át a gépjárműve kezelési kézikönyvét!
Néhány használati útmutatóban az áll, hogy bizonyos gumiméretek mellett nem áll rendelkezésre elég hely hóláncok felhelyezéséhez.
Gyakran az autógyártók azért tüntetik fel ezeket az adatokat, mert az adott járműben kisebb térközök vannak, mint amennyi az S-osztályú járművek esetében szükséges.
Azonban e járművek többségénél használhatóak az SCC hóláncai. A kerék és a hozzá legközelebb eső alkatrész távolságának kimérése becsapós lehet.